Kwaliteitsvlees

Kwaliteitsvlees

Kwaliteit, dat proef je.

We hechten veel belang aan de kwaliteit van het vlees, daarom importeren we de arrosticini uit Abruzzo, Italië. We gaan verschillende keren per jaar naar Pescara om de kwaliteit van het vlees te controleren.
De dieren worden door de familie Luciani gekweekt, grootgebracht, geslacht en verwerkt. Dit alles gebeurt op een ambachtelijke en diervriendelijke wijze.


 
 
Eigen kweek.
Door hun eigen dieren te kweken is de familie Luciani verzekerd van de kwaliteit van het vlees. De lammetjes worden met hun moeders goed verzorgd in hun stallen tot ze oud genoeg zijn om de bergen in te trekken.

 
 
 
Biologische voeding.
De schapen worden elke ochtend en avond vakkundig met de hand gemolken, van deze melk wordt er lekkere kaas gemaakt. De schaapherders trekken dagelijks met hun kudde schapen de bergflanken op om de dieren zo de lekkerste grassen en kruiden te laten eten. Ze worden niet bijgevoederd, dit zorgt voor de typische en lekkere smaak van het vlees.

 
 
 
Diervriendelijk.
Er wordt goed gezorgd voor de schapen, ze leven buiten in de natuur waar ze genieten van beweging, rust, ruimte en natuurlijke grassen en kruiden. Ze zijn hierdoor heel gezond en leiden een natuurlijk leven. We kunnen met volle overtuiging spreken van diervriendelijk vlees.


 
Als ze oud genoeg zijn worden ze op een duurzame manier geslacht. Door ze zo weinig mogelijk stress te bezorgen en ze niet op te jagen blijft de smaak en kwaliteit van het vlees gegarandeerd.


 
 
Volgens lokale tradities.
Het vlees wordt door ervaren handen versneden. Vlees en vet worden apart gehouden en dan in de juiste verhouding samengebracht zodat er net genoeg vet is om het vlees bij het bakken lekker sappig te houden. De familie Luciani geeft zijn ervaring door van vader op zoon en hecht veel belang een de lokale tradities.

  
 
 
Onze arrosticini zijn heerlijke stukjes kwaliteitvlees en dat proef je!

Proeven?